אכילת בשר

חדשות כיפה הרב דוד לוי 01/02/15 08:48 יב בשבט התשעה

שאלה

בס״ד

בבית ספר לימדו אותנו שהאדם היה צמחוני בגן עדן כי אלוקים אומר לו שיאכל מכל פרי עץ הגן ולא רשום שיאכל חיות. האם זה נכון? ואם כן מתי החל האדם לאכול בשר ולמה? (אני שואל כי אני בבית ספר חילוני ואמרו פה כבר כמה פעמים שטויות שהתגלו לי כסתם שקרים ורק מעט נכון)

תשובה

שלום לך

אתה יכול לקרוא בפירוש בפסוקי התורה
הקב"ה נתן לאדם הראשון "מכל עץ הגן אכול תאכל" וכאן התיר לו לאכול צמחים (בלשון מודרנית להיות 'צמחוני').
לאחר שנח יצא מהתבה - הותר לו לאכול בשר של בעלי חיים (כמובן רק לאחר ששחט או הרג אותם). ביחד עם כך נאסר עליו ועל כל בני האדם לאכול בשר מן החי, דהיינו ללא הריגה מוקדמת.

בברכה דוד לוי