חזרה בתשובה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/04/14 02:04 כ בניסן התשעד

שאלה

בס"ד

אני רוצה לחזור בתשובה ממש!להיות הכי צדיקה שישש..להיות עם המידות הכי טובות שיש!צדיקת הדור..איך עושים את זה?אני כל הזמן משלה את עצמי שאני אהיה רבנית..ואז אני רואה איזה צדיקות חברות שלי ובאמת שאני משתדלת ללמוד הרבה תורה ולהתפלל....הקטע שחזרתי להיות כך רק השבוע האחרון..ואז כמו פעם הכי מקפידה חצאיות הכי ארוכות מחשבות טהורות מתפללת כל היום ..עושה חסדים כל היום ואז שוב נופלת ..ושוכחת להתפלל כל יום..הולכת עם חצאיות סבירות.. דתיה בכאילו..עושה את עצמי. אני מפחדת ששוב אני בהתלהבות לחזור בתשובה כדי לחזור לעולם החומרי המחניק הזה ושוכחת שזה רק עושה לי רע..אני מפחדת שאני רוצה את זה מיתוך כבוד ומתוך להיות בחברה..אני באמת רוצה להיות צדיקה אבל זה מבלבל אותי..אני מרגישה שאני כלום כשאני חוזרת להתפלל כי זה מראה לי כמה אני לא יודעת לקרוא תהילים נכון..אומרים לי הרבה שאני אהיה רבנית ושאני מדברת כמו רבנית אבל לא תמיד אני מתכוונת ומחוברת למה שאני אומרת...אומרים שאני צדיקה..אני לא מאמינה בזה כבר כי אני יודעת שהיתה תקופה שזה היה מאמת ואז מצביעות ..אני רוצה להיות אמיתית!!צדיקה אמיתית ולא משקר!עם מחשבות זכות!עבודת ה' תמימה..שה' יאהב אותי..עבודה משמחה ולא מפחד..הלוואי..תעזור לי!.מידת הכעס מפילה אותי וגורמת לי לחשוב שמספיק ע השטויות שלי ושל חזרה בתשובה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

החיים הם מסע בדרך ארוכה שאנחנו מתקדמים בה.
כמו בכל דרך יש עליות וירידות, לעתים גם מישור.
את כבר מבינה שאחרי העליות יהיו גם ירידות אבל צריך לזכור שגם אחרי הירידות באות עליות. הדברים לא מסתיימים ביום ולא ביומיים, זוהי דרך לכל החיים.

גם כאשר תהיי רבנית (בעזרת ד') יהיו לך עדיין נסיונות גדולים - יהיו לך ירידות ועליות.
מי לנו כמשה, אהרון ומרים - גדולי המנהיגים שהיו לנו, גם להם היו נפילות (במדרגות הנשגבות שלהם).

צריך לשאול מדוע מצד אחד, אנחנו מתפללים בכל יום להיות טובים וצדיקים?
ומדוע מצד שני, אנחנו מתפללים בכל יום לעשות תשובה ולבקש סליחה מד'?

מי שאתמול נהיה צדיק מדוע הוא צריך להתפלל על כך שוב היום?
גם מי שאתמול חזר בתשובה ובקש סליחה - מדוע הוא צריך גם היום לבקש זאת?

ההסבר הוא שבכל יום אנחנו במקום חדש - לא צדיקים כמו אתמול ולא רשעים כמו אתמול.
בכל יום יש מדרגת צדיקות חדשה שאנו יכולים לבקש אותה כמו שיש חטאים חדשים שאנחנו צריכים לתקן אותם.

לכן את צריכה בהחלט 'לזרום' עם החלומות היפים שלך: השאיפה להיות רבנית צדיקה. עליך להתלהב מהחלום ולאפשר לו למלא אותך רצונות טובים וכוחות גדולים.
עם זאת אסור לך לשכוח שהדרך עוד ארוכה וצפויות לך כנראה עוד נפילות. הנפילות הללו לא מכחישות את כל הטוב שיש לך בנשמה ולא מבטלות אותו.
להתקדמות בריאה בחיים רוחניים צריך הכנה כמו למסע ארוך:
הרבה כוח כדי שלא נצטרך לעצור כשקשה.
הרבה אמונה שגם אם נפלנו עוד נקום ונמשיך.
הרבה רצון שגובר על כל החסימות.
יחד עם סבלנות והכרה שהמסע הוא דרך החיים שלנו מפני שזו דרך אין סופית.