אפיה לפני פסח למוצאי פסח

חדשות כיפה הרב דוד לוי 24/03/11 08:30 יח באדר ב'

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

שאלה: האם מותר להכין עוגיות שונות לפני פסח

בכלים שאינם כשרים לפסח, לשמור אותם

מתוך כוונה להשתמש בהם במוצאי הפסח? (מימונה)

תודה על התשובה

תשובה

שלום לך,

אם העוגות הללו מכילות חמץ - אסור באיסור חמור וזה יותר חמור מאשר להשאיר לחם בבית בפסח ולמכור אותו לגוי.
במכירת חמץ אנו יכולים לכלול דברי חמץ שהם מסחריים ואין אנו צריכים אותם לאחר חג הפסח אלא מוכנים בכל רגע לקבל את מחיר הכספי.
בשאלה שלך את לא מעונינת למכור את העוגיות הללו ולכן זה לא מועיל אם את מוכרת את החמץ כי אינך מוכרת במכירה בלב שלם הרי במוצאי החג את רוצה את העוגות ולא את ערכן הכספי.

לפני שנתיים היתה מאפיה גדולה שעשתה זאת בתום לב וכל כשרותה עמדה בספק כי כל מכירת החמץ שלהם היתה לא בלב שלם.
מכירת חמץ צריכה להיות בידיעה ובתקווה שהגוי יקח את המוצרים לעצמו, ויש רבנויות שמקפידות שהגוי יבוא ויקח באופן ממשי את החמץ מכמה חנויות או בתים בכל שנה כדי להדגיש לאנשים שהחמץ שהם מכרו הם לא מקבלים אותו אחרי החג אלא את ערכו הכספי (במחיר סיטונאי)

סיכום
אסור באיסור חמור

אין מנהג דוחה איסור חמץ בפסח ולכן טוב להקפיד גם במוצאי החג לאפות זמן רב אחרי צאתו, ורבים חוגגים רק למחרת בצהרים.

בברכה ובהצלחה
בשמחה תמיד
דוד לוי

במקרה מיוחד אם יש מאכלים ללא קמח וכד' שהם כשרים לפסח במוצרים אבל נאפו בכלים שאינם כשרים לפסח - ניתן בבית פרטי להקל ובתנאי שהם נשמרים במקום סגור ונעול ומתייחסים אליהם כאל 'חמץ'.
ושומר נפשו ירחק גם מזה.