ספק דרבנן לקולא

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 19/06/14 00:17 כא בסיון התשעד

שאלה

כבוד הרב שלום !

אני למדתי שספק דרבנן לקולא , אז שאלתי אם ולמשל אכלתי בשר ולאחר חמש שעות / חמש שעות וחצי אני ממש רעבה ובא לי חלב האם מותר לי ?

ובנוסף למדתי שאפשהו רשום בדיני כשרות שרשום "חמש וקצת"

האם זה גם תופס ?

תודה רבה :)

תשובה

לשואלת שלום רב.
לא הבנתי איזה ספק יש כאן. ספק זה למשל אם אכלת מאכל ואינך יודעת אם הוא היה בשרי או פרוה. אבל "בא לי חלב" זה לא ענין של ספק.
הדין הוא לחכות 6 שעות. בשום מקום לא כתוב 5 וקצת. יש אומרים שבשעת הדחק אפשר אחרי רוב השעה השישית. כלומר 5 וחצי. אבל הזמן הנכון הוא 6 שעות. כאשר יש שעת הדחק, למשל חיילים שיש להם שעות ארוחה מסודרות וכדו', אז אפשר לסמוך על דעה זאת.
בברכה
אפי קיציס