הכרויות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/01/13 23:55 יט בטבת התשעג

שאלה

שלום וברכה

אני בחורה דתיה בת 24 אני חברותית ומתחברת בקלות בעבודה ועם חברותי אבל כשאני יוצאת לשידוכים אני לא מצליחה לשתף ולהפתח בלב שלם

אני חושבת שזה בגלל שקשה לי לתת אימון בבחור שנמצא מולי.

אם כל הסיפורים ששומעים מסביב איך אני יכולה להיות בטוחה שאני לא נופלת בפח? הרי זה הימור לכל החיים והבחור שאני יבחר בסופו של דבר הוא יהיה זה שבע"ה יעמוד לצידי כל הזמן למשך שארית חיי...

ונכון שהכל משמים ואני רק עושה השתדלות אבל בכול זאת מה אפשר לעשות?

ושאלה נוספת האם תוכל להמליץ לי על מוסד מוכר להיכרויות?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

המוסד הכי טוב להכרויות של דתיים בגילך זה האינטרנט!
אני מכיר אתר טוב שנקרא "שליש גן עדן", אפשר אולי למצוא אתרים נוספים.
האינטרנט יצר 'מקום' מפגש שלא היה קיים קודם לכן. זו מתנה נפלאה עבור צעירים וצעירות דתיים שלא הולכים למועדונים וכד' ואין להם שום מקום אחר למפגש זהיר ומכובד לצורך הקמת משפחה.

האתרים הללו מאפשרים דרכים שונות של תקשורת שמתחילה בדברים כתובים ומאפשרת לכל צד להתרשם ולהחליט האם להמשיך את ההכרות.

באשר לאמון ולנכונות להפתח: כאן צריך תהליך הדרגתי. תחילה מכירים קצת ומתרשמים (ברגש ובשכל). אם יש בסיס אז ממשיכים אט אט: מעמיקים את ההכרות על ידי שיחות ומפגשים - אפשר תוך כדי כך גם לבקש ממנו פרטים על אנשים שמכירים אותו במעגלי חיים שונים ולברר אצלם.
ככל שהקשר מתקדם הוא גם מעמיק. ממילא נוצר בטחון ואמון בצד השני. בהמשך כדאי להכיר את הבחור לחברות ולהורים, לבקש לשמוע את התרשמותם (אפשר בכלל לשתף אנשים קרובים בהתלבטויות שלך). כך הדברים מתקדמים עד לתחושה שאפשר עם בן הזוג הזה לבנות בית משותף.
בהצלחה!