למה אומרים ואתה קדוש אחרי קריאת מגילה איכה?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/07/17 09:40 ז באב התשעז

שאלה

למה אומרים ואתה קדוש אחרי קריאת מגילה איכה?

תשובה

ב"ה

שלום.

הסיבה שאומרים "ואתה קדוש" בסיום קריאת מגילת איכה להראות לעצמינו שלמרות כל הצרות "לא יטוש ה' עמו ונחלתו לא יעזוב" שהרי אנו קוראים במגילת איכה פסוק קשה מבחינת המסר שבו שכך כתוב "סלה כל אבירי.. קרא עלי מועד לשבור בחורי" והתלמוד במסכת סנהדרין דף קד

מבאר " מהו סלה כל אבירי, כאדם שאומר לחבירו נפסלה מטבע זו " כלומר הקב"ה כביכול רצה לסלק (מלשון סולו סולו המסילה) את "אביריו" אלו עם ישראל ובכ"ז מידת הרחמים גברה ונשארנו לקדש את שם השם בעולם. ולכן אומרים את הקדושה הזו "נקדש את שימך בעולם כשם שמקדישים אותו בשמי מרום" וזו הסיבה שתקנו חכמים לומר ואתה קדוש אחרי קריאת מגילת איכה.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.