בניית מזבח

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/06/23 21:00 כו בסיון התשפג

שאלה

רציתי לדעת האם מותר לבנות מזבח ל-ה', אני אכן יודע כי יש איסור אך השאלה היא באתם למצב שבוא אנו לא יכולים לעבוד על הבמה הזו(הר הבית) ויש לנו את הידע איך לבנות מזבח ואפילו את המזבח שבנה יהושע, גם יש לנו כוהנים ואנחנו בארץ ישראל, אז אנו מבקש תשובה בחכמת אמת, ולשם הסבר נוסף לטענתי, האם החאט בבניית מזבח במקום אחר גדול מחוסר כוול הקורבנות, ניתן להבין מהאיסור שהוא חל על ריבוי מזבחים ולא על אחד, ולכן אני חוזר שוב המותר לבנות מזבח ל-ה' לא בהר הבית, גם בתורה כאמור במקום אשר יבחר ואם אנחנו מושלים בירושלים אך ולא יכולים לזבוח בהר אז הבחר במקום זמני אחר כמו בתקופת יהושע.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אנו לא חוזרים אחורנית רק מתקדמים קדימה. ומשעה שנבנה בית המקדש אין כל היתר לבנות מזבח רק במקום המיוחד שבו נעקד יצחק בהר מוריה, ואין כל אפשרות במקום אחר. אמנם קודם בית המקדש היו מקרים שהותר אבל לאחר המקדש אין מקום להתיר במות ומזבחות, כל מי שעושה כן חלילה עובר באיסור חמור.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ