תריג מצוות

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 25/01/10 18:35 י בשבט התשע

שאלה

שלום, אני רוצה לדעת היכן אני יכולה למצוא רשימה של תרי"ג מצוות (באינטרנט)?

והאם זה נכון שחלק גדול מהמצוות אינו בר קיום בימינו? אם כן אוכל לקבל מקור רק של המצוות ברות הקיום היום?

תודה

תשובה

שלום.
ישנם הרבה ספרים שמונים את תרי"ג המצוות, למשל ספר החינוך, הרס"ג, הרמב"ם ועוד. להלן קישור מאתר "דעת" לספר המצוות של הרמב"ם המחולק לפי פרשיות השבוע.
http://www.daat.co.il/daat/toshba/hamitsvot/shaar-2.htm

אינני מכיר ספר שמסכם רק את המצוות הנהוגות היום. באופן כללי כל המצוות הקשורות לטומאה וטהרה, לבית המקדש, לקודשים וטהרות ולעיתים גם לדיני ממונות אינם רלוונטיים לימינו אך יש ללמדם כי בזמן בית המקדש שייבנה במהרה בימינו כל ההלכות יחזרו אי"ה לתיקונן.
בשורות טובות, ושנזכה ללמוד, ללמד והעיקר לעשות!