תפילת שמונה עשרה

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 25/02/10 15:34 יא באדר התשע

שאלה

בס"ד

שלום וברכה,

אני מתפללת בכל יום תפילת שמונה עשרה ובתפילה יש משפט:

וְעַל כֻּלָּם יִתְבָּרַךְ וְיִתְרומָם וְיִתְנַשֵּׂא תָּמִיד שִׁמְךָ מַלְכֵּנוּ לְעולָם וָעֶד. וְכָל הַחַיִּים יודוּךָ סֶּלָה:

אני לא אומרת את זה כי אני חושבת שזה שייך לתפילה של פורים האם זה בסדר?

וגם את המשפט הבא אני לא אומרת כי אני חושבת שאומרים אותו בראש חודש נראה לי:

וְאַתָּה בְרַחֲמֶיךָ הָרַבִּים. תַּחְפּץ בָּנוּ וְתִרְצֵנוּ וְתֶחֱזֶינָה עֵינֵינוּ בְּשׁוּבְךָ לְצִיּון בְּרַחֲמִים:

בָּרוּךְ אַתָּה ה', הַמַּחֲזִיר שְׁכִינָתו לְצִיּון:

האם אני עושה בסדר?

וגם אני לא מבינה מתי משתחווים? אני משתחווה רק במודים. והולכת 3 צעדים אחורה וקדימה לפני "השם שפתי תפתח"... האם זה בסדר?

תודה מראש חג שמח

תשובה

שלום עדן,

שני המשפטים עליהם את מדברת, הם חלק קבוע מנוסח התפילה, ואומרים אותם כל יום, ואין לדלג עליהם.

בתפילת שמונה עשרה יש חמש כריעות. בתחילת ברכת אבות (הברכה הראשונה) ובסופה, בתחילת ברכת מודים ובסופה, ובסוף התפילה כשפוסעים שלוש פסיעות לאחור (מתכופפים תוך כדי הפסיעות.

נוהגים לפסוע שלוש פסיעות לקראת התפילה, אמנם מי שכבר עומד במקום שהוא מתכוון להתפלל בו לא צריך לפסוע לאחור ולחזור קדימה. ומי שרוצה כן לפסוע ראוי שקצת לפני שיתחיל להתפלל ילך שלושה צעדים אחורה, יפסיק מעט, ואז יחזור למקומו.

פורים שמח,

אורי.

המשיב אינו רב.