תפילת מנחה וערבית בשבת

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 02/03/10 20:02 טז באדר התשע

שאלה

1.תפילת מנחה בערב שבת-האם בצהריים ביום שישי האדם יכול להתפלל תפילת מנחה כמו בכל יום חול כולל סדר תחנון או שצריך ועדיף לפני כניסת שבת ?

2.תפילת מנחה בשבת-האם אשה אשר לא הולכת לבית הכנסת בשבת בצהריים ורוצה להתפלל מנחה איזה חלקים מהתפילה אסור לה להתפלל ,על מה לדלג כנ"ל שאלתי לגבי תפילת ערבית בערב שבת .

תשובה

שלום אלה,

1. אין בעיה להתפלל מנחה בערב שבת ולא לפני כניסת שבת, וזה אפילו עדיף כיוון שיוצאים ממספר ספקות שקשורות לדין תוספת שבת. גם מי שמתפלל מנחה בצהריים לא אומר תחנון.

2. מי שמתפלל תפילת יחיד אומר את כל התפילה, חוץ מדברים שבקדושה שנאמרים רק בציבור. אם אישה מתפללת מנחה של שבת ביחיד, היא מדלגת על קריאת התורה והקדישים, את שאר הדברים היא צריכה להגיד. בערבית של ערב שבת היא לא אומרת את הקדישים וברכו, וכן היא לא אומרת את ויכולו ומעין שבע, את שאר הדברים היא צריכה להגיד.

בברכה,

אורי.

המשיב אינו רב.