תפילין בצהריים

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 20/01/10 18:07 ה בשבט התשע

שאלה

אם יש יום בשבוע שאני מתחיל ללמוד בשעה מוקדמת מאוד או שאני לא נמצא בבית בבוקר ולא לוקח לשם את התפילין האם מותר באופן קבוע להניח באותו יום בשבוע תפילין בצהריים?

תשובה

לשואל: שלום,
אין מניעה הלכתית להניח תפילין בצהרים, אבל אל לך לעשות קביעות שלא להניח בבוקר.
לתשומת לבך זמן הנחת תפילין הוא בערך כ50 דקות לפני הזריחה (כיום 5.40).
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה