תפילה

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 10/11/08 23:53 יב בחשון התשסט

שאלה

שלום וברכה,

-אפשר לדעת מתי בתפילה בהתחלה עושים 3 צעדים קדימה ו3 צעדים אחורה?והאם אומרים משהו?

-הכוונה היא האם בזמן הקדיש?או שעושים 3 צעדים אחורה ואומרים ד' שפתי תפתח,ו3 צעדים קדימה ופי יגיד תהילתך,או איך?

-האם מותר ליטול ידיים על ידיים שרטובות כבר?

האם סתם נטילה אחרי שירותים וכו' מותר?

והאם מותר ככה לסעודה?

-בחזרת הש"ץ במודים דרבנן משתחווים גם כפול כמו בתפילה(קודם ברכיים,ואז ראש וזוקפים?)או משתחווים כל הגוף בפעם אחת?

-האם זימון קשור לברכת המזון?הכוונה שאם כמה אנשים אכלו כבר ואדם אחד רק התחיל לאכול ואכל כזית לחם והשאר רוצים לעשות זימון,והוא עדיין רוצה להמשיך באכילתו,אז הוא עונה איתם זימון ויוצא ידי חובה?ויכול להמשיך לאכול ישר?

תשובה

1. קודם תפילת עמידה צועדים 3 צעדים קדימה ואומרים "ה שפתי תפתח ופי יגיד תהילתך" (הצעד הראשון ברגל ימין)
3 צעדים אחורה אומרים בסוף תפילת עמידה ובסוף קדיש שלום. הצעד הראשון ברגל שמאל.צועדים בשקט ולאחר הצעדים אומרים "עושה שלום במרומיו, הוא ..." כאמור בסידור. את אמירת "עושה שלום במרומיו" אומרים תוך כדי הטיית הגוף לשמאל, ואח"כ "הוא יעשה שלום עלינו" ומטין הגוף ימינה. "ועל כל ישראל ואמרו אמן" תוך כדי הטיית הגוף קדימה.
2. יש מקפידים לנגב ידיים קודם הנטילה אולם אין בכך צורך. ניתן ליטול ידיים גם אם הידיים רטובות. ולא משנה על מה נוטלים.
3. השתחוויה, היא על ידי הטיית הגוף במהירות מטה. ואז מעלה ראשו באיטיות למעלה.
4. יכול לענות להם. ואחר כך להמשיך לאכול.