תמיכה בהורה זקן ומעשר

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 23/02/10 11:02 ט באדר התשע

שאלה

אבא שלי וכל האחים שלו מפרישים מכספם, כל חודש סכום כסף ובו הם משלמים עבור הוצאות המחיה של אמא שלהם (סבתא), להוצאות שוטפות ועבור עוזרת קבועה שתהיה איתה.

האם הכסף הזה נכלל במעשר כספים?

תשובה

שלום רונה,

ע"פ ההלכה אם לבן יש אפשרות לפרנס את הוריו הנזקקים הוא חייב לעשות זאת. ואמרו חכמים שאם ייתן את כספי הצדקה שלו להורים, תבוא לו מארה, שאין ראוי לתת להם צדקה אלא ראוי לחלוק עמם בכספו האישי. אבל אם מצבו של הבן הוא כזה שללא מעשר כספים הוא לא יוכל לעזור להוריו, יתן להם את המעשר כספים, והם קודמים לכל אדם אחר.
אם כן לשאלתך הדבר תלוי במצב הכללי של אביך והאחים שלו, אם הם מסוגלים לפרנס את סבתך ללא שימוש במעשר כספים עליהם לעשות זאת, אך אם הם לא יכולים, יכולים להשתמש במעשר כספים.

בברכה,

אורי.

המשיב אינו רב.