שתילה בשמיטה

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 11/08/07 21:08 כז באב התשסז

שאלה

האם מותר לשתול עד ראש השנה שתילי זית עם גוש האדמה שלו? האם מותר לשתול עד אז שתילי תבלינים כמו ריחן? האם מותר לזרוע זרעי פטרוזיליה?

בשמיטה עצמה האם מותר לייחר גרניום , במבנה בתוך עציץ ומתחת לגג?

האם מותר להנביט זרעים במשתלה?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה כ"ח מנחם אב תשס"ז

שלום רב!

אם העץ נמצא בגוש בתוך עציץ נקוב- קוטר הנקב יותר מ-2 ס"ה ועמדו על הקרקע עד כ"ט באב אפשר לנטוע עד ראש השנה בתנאי שגוש השורשים לא יתפורר בשעת השתילה. אם השתיל גדל בעציץ שאינו נקוב מותר לטעת עד מחר כ"ט באב.

שתילים אחרים אם הם חד שנתיים מותר לשתול עד כ"ו באלול, אם הם רב שנתיים עד ט"ו באלול.

אם הגרניום הוא מנותק מן הקרקע מותר.

כנ"ל לגבי זרעים רק בניתוק גמור מן הקרקע.

בברכה

בניהו ברונר

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן