שעון מעורר בשבת

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 16/03/10 22:50 א בניסן התשע

שאלה

שלום,

אני רוצה להתעורר מוקדם בשבת בבוקר ולפעמים אין מי שיעיר אותי. בררתי לגביי שעון מעורר בשבת ואמרו לי ששעון מכני מותר אבל הרעש שלו נוראי ומאד מאד מבהיל! האם יש עוד אופציה?

תודה :)

תשובה

שלום אוהליבה,

נתן לכוון שעון מעורר בפלאפון לשבת, אך כיוון שאסור להשמיע מוזיקה בשבת, ואפילו אם מדליקים אותה מבעוד יום, יש להזהר לכוון צלצול מיוחד של שעון מעורר ולא שירים, משום מראית עין, וכן משום עובדין דחול.

לאחר שמתעוררים אם הפלאפון ממשיך לצלצל ומפריע נתן לשים אותו בתוך מגירה, כדי שלא ישמעו אותו, ויש להזהר לא ללחוץ על שום כפתור. (אותו הדין קיים גם בשעון מכני שמותר להזיז אותו למקום שלא ישמעו אותו, כדי שלא יפריע).

בברכה,

אורי.

המשיב אינו רב.