שמירת נגיעה לגבר שמעולם לא שמר ומתקשה בזה מאוד עכשיו

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 17/01/10 17:22 ב בשבט התשע

שאלה

שלום הרב, אני יוצאת עם בחור שחוזר בתשובה ומעולם לא שמר נגיעה קודם לכן, אנחנו ביחד כבר שלושה חודשים וב"ה עמדנו בשמירת הנגיעה יפה עד כה, אבל המצב נהיה מסובך מאוד, הוא ממש ממש מתקשה כבר, בתור אחד שמעולם לא שמר נגיעה הוא עמד בזה דיי יפה עד עכשיו, אבל אני לא יודעת מה לעשות, אנחנו מבטלים פגישות דווקא משו שהוא נורא מתגעגע אליי והוא מפחד ליגוע בי חלילה, אני ממש מפחדת שיגיע לכדי טומאת קרי בגללי.. מה עליי לעשות? דיברנו על זה והוא ממש אינו מסוגל יותר.. קשה לו ברמות וזה כ"כ עצוב לי! אני לא רוצה להפסיק לשמור נגיעה, אבל אנחנו מדברים על חתונה והעיניינים ממש רציניים בנינו, האם יש מצב שכדי שלא יגיע חלילה, בגללי, לטומאת קרי אני יכולה להפסיק לשמור נגיעה? ואני לא מדברת על הדברים הגדולים חלילה! חיבוק, החזקת ידיים.. לא מעבר (בעז"ה כמובן) אני לא רוצה להחטיא אותו ובכלל המצב נהיה קשה.. וקשה לי לראותו כך, ולבטל פגישות כי הוא מודע למצב הרגשי שלו.. אני מתוסכלת..

תודה רבה מראש!

תשובה

לשואלת: שלום,
העצה הטובה ביותר היא שתקבעו תאריך לחתונה בקרוב ועד אז יהיה יותר קל להיזהר מהאיסורים ובינתיים עדיף להרבות בשיחות טלפון ולהתמקד בהכנות המעשיות לחתונה.
לסיום ברכותי שתזכו לבנות בית נאמן בישראל ויישר כוחכם על הרצון והמאמץ להיזהר מפני האיסורים.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה