שיניים

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 24/03/10 09:11 ט בניסן התשע

שאלה

שלום לכב' הרב, לפני כ-3 חודשים חלמתי פעמיים שנופלות לי השיניים ומה שקרה שאחרי חודש אימי וסבי ז"ל הלכו לעולמם, ושוב חלמתי את אותו חלום ואח"כ לאחותי נפל העובר בריחמה, ואתמול חלמתי שוב פעם את אותו חלום, האם והדבר מנבה צער ויגון למשפחתי היקרה אודה לתשובתך קרין

תשובה

בס"ד

שלום לך

צר לי על הצרות העוברות על משפחתך לאחרונה.

אולם אין לחלומות שלנו מימד נבואי, מאז חורבן הבית אין נבואה בישראל. ורבים מחלומותינו משקפים דאגה שלנו ממה שעלול חלילה לקרות, ולפעמים קורה ולפעמים אינו קורה.

אין להסיק מחלום כזה או אחר שמשהו עלול לקרות. אבל חכמים לימדו אותנו שתשובה תפילה וצדקה מעבירים גם גזרה רעה.

לסיכום: אין בחלום אמירה שאכן משהו עומד לקרות, אולם אם את מודאגת, תמיד טוב להוסיף בקדושה ובחסד.

ובעזרת ה' נזכה יחד
לחג כשר ושמח