שינוי שמי

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 06/03/10 15:54 כ באדר התשע

שאלה

היי שמי אילנית , הוריי נתנו לי את השם אילנית , ואני מעולם לא אהבתי את שמי ועכשיו כשאני מספיק בוגרת החלטתי להחליף את שמי ל"עדי" הוריי מסכימים אבל המשפחה אומרים לי שצריך להתייעץ עם רב , לכן פניתי אלייך כדי לשמוע את דעתך,

תודה.

תשובה

שלום וברכה!

ע"פ ההלכה וגם ע"פ הקבלה אין להחליף שם, מלבד שני מצבים - מחלה מאד קשה (וגם אז מוסיפים שם ולא מחליפים) וחזרה בתשובה כאשר נעשה מהפך דרסטי (היפוך 180 מעלות מרשע לצדיק). מובא בשם אריז"ל שכאשר נולד לזוג ילד הם מקבלים ניצוץ של רוח הקודש כדי לתת לילדם שם המתאים ביותר. לכן שם שניתן בלידתך ע"י ההורים הוא השם הטוב ביותר עבורך ואין להחליפו.

בברכה,

חיים דב בריסק