שינה באמצע היום

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 08/03/11 21:29 ב באדר ב'

שאלה

שלום. כאשר אני ישנה באמצע היום אני צריכה לברך קריאת שמע לפני השינה? כאשר אני קמה, אני צריכה ליטול ידיים עם ברכה?

תודה!

תשובה

שלום!

קריאת שמע שעל המיטה נתקנה על שנת הלילה, ואינה נוהגת בשנת יום, ועל כן אין צורך לקרותה.
נטילת ידים בברכה נתקנה על קימת הבוקר, וזאת מכמה טעמים, חלקם קשורים דווקא לשנת הלילה - הכנה לעבודת ה' ביום החדש וניקיון והכנה לקראת תפילת שחרית - וחלקם יתכן ונוגעים לכל שינה שהיא - כחשש רוח רעה השורה על הידיים בעקבות השינה.
על כן לאחר שינה ביום טוב ליטול ידיים (משום רוח רעה) אך אין לברך (משום שנטילה בברכה נתקנה רק בבוקר משני הטעמים האחרים).

כל טוב
יאיר