שיחה עם בן בתור בן-אדם מעניין

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 25/02/02 16:37 יג באדר התשסב

שאלה

אני מאד אוהבת לדבר עם אנשים וליצור קשרים חדשים. לפני כמה זמן הכרתי בצ'ט בחור והתחלנו לדבר בטלפון. אנחנו סתם מדברים כי זה מעניין ולא שום דבר מעבר. כל ניסיון לראות את הקשר ביננו כחברות או כקשר למטרת נישואין הוא מגוחך ובלתי רלוונטי לחלוטין. אנחנו אפילו לא מתכוונים להפגש, אנחנו סתם מדברים בטלפון. אני לא רוצה להפסיק את הקשר, כי חבל לי להפסיק לדבר עם אדם מעניין. זה גם נרחה לי מגוחך- שבגלל שהוא בן,יהיה לי אסור לדבר איתו. האם ישנה בעיה הלכתית בקשר כזה? האם עלי להפסיק לשוחח איתו?

תשובה

ב"ה י"ב ניסן תשס"ב

שלום רב!

שיחה בין בן לבת גם אם היא בנושאים בעלי משמעות עלולה לגלוש לבעיות בתחום הצניעות, ולכן קיימת הדרכה של חז"ל "אל תרבה שיחה עם האשה", ולכן לכתחילה הדבר מהווה בעיה. למרות זאת אם מדובר בקבוצות גדולות לא ביחידות יתכן וניתן לאפשר את הדבר אחרי בדיקת האלטרנטיבות, ודאגה שהקבוצה מודעת לגדרי הצניעות.
כשמדובר על התכתבות דרך מחשב או במכתבים אין זה בגדר שיחה ולכן נלע"ד שיש להתיר, אבל גם כאן יש להקפיד שהדברים ישארו רק במסגרת זו.
לכתחילה יש ליצור קשרים גם אם הם רק בתחום האינטלקוטאלי בין בני אותו מין.

בברכה

בניהו ברונר