שידוכין דרך האינטרנט

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 18/01/10 15:47 ג בשבט התשע

שאלה

שלום, האם צריך לשלם על שידוכין שנעשו דרך האינטרנט לבעלי האתר שדרכו התחתנו.

ואם תאמר שכן צריך לשלם בשידוכין שנעשו דרך האינטרנט- מה הדין אם מעורב כאן צד נוסף, כלומר- שגורם שלישי רשם את הרווק או הרווקה לאינטנרט, והרווק התחתן דרך האתר- האם הוא צריך לשלם לזה שרשם אותו, או לבעלי האתר.

תשובה

שלום וברכה.
נכון וראוי להוקיר תודה למי שבזכותו השתדך זוג בישראל. במידה ובעלי האתר מציגים אפשרויות לתרומות או לתשלום, מצד הכרת הטוב כדאי לתרום משהו כדי לסייע להם להמשיך לבנות בתים בישראל. אם לא, לפחות לכתוב מכתב תודה ולפרסם את פעולותיהם ברבים.
לגבי "צד שלישי", גם כאן יש להודות לו, וכל אחד יראה לנכון לעשות את שליבו מנחהו - אם בדרך תשלום, או מתנה נאה כאות תודה על פועלו.
בכל מקרה, אין חובה הלכתית לשלם כסף במידה ולא דורשים זאת כחלק מתהליך השידוך.
לסיכום, אם מדובר בך או במכר שלך, אנא מסור לי את ברכתי למזל טוב!!!