שאלהה

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 16/01/10 22:01 א בשבט התשע

שאלה

שלום

יש בעולם כל כך הרבה דברים רעים כמו למשל רעידת האדמה שקרתה בהאיטי, אסון של ממש ,

כל הדברים האלה מעוררים בי מחשבות שאיפה אלוהים נמצא למה הוא נותן שדברים כאלה יקרו?.. איפה טוב ליבו?.. ממש קשה לחיות ברוע כל כך גדול שנדמה לי שהוא כבר גובר על האור והטוב.

אשמח לתשובה מעמיקה על היות דברים כאלה שקורים ככה ואיפה אלוהים...?....

תודה מראש .

תשובה

שלום.
אשמח לענות לך על השאלה על פי פרשת השבוע, בתקווה שזה יענה על שאלתך הבאמת קשה...
משה רבנו שואל "למה הרעות לעם הזה, למה זה שלחתני..." - אתה הבטחת שיהיה טוב, ומאז שאני פה, נהיה רק יותר גרוע! הקב"ה עונה לו - חכה, תראה מה יהיה להם עכשיו. לא ברור כיצד ענה הקב"ה על שאלתו של משה.
ישנו עוד מקרה שבו משה שואל שאלה ומקבל תשובה לא ברורה: משה מבקש: "הודיעני נא את דרכיך", והקב"ה עונה "וראית את אחורי ופני לא יראו". מה התשובה? אלא, ששני המקרים הם אותה תשובה. לעיתים אנו רואים דברים 'רעים' שקורים, אך זה לפי המשקפיים הקטנות שלנו. אנו לא מסוגלים להסתכל על המציאות בצורה הרחבה שלהם, כפי שעושה הקב"ה שהוא אין-סופי. משה, בעיני הבשר ודם שלו, רואה רק את האחורה של הקב"ה, ולא את העתיד. רק הקב"ה יודע מדוע באמת קורים כל מיני דברים לא מוסברים.
כך גם בפרשה שלנו. נכון שבעיני בשר ודם המצב רק מחמיר במצרים, אך בראיה א-לוקית זהו חלק מתהליך של זיכוך וטיהור עם ישראל לקראת יציאתם ממצרים ולכן זה טוב באמת בשבילם.
לגבי האירועים הפוקדים אותנו ואת העולם - התשובה היא אותה תשובה. אנו לא מסוגלים להבין כיצד אירוע כזה שהיה בהאיטי תורם לאנושות ומקדם אותה לקראת הגאולה (אולי אפשר לומר שזה מחזק את העזרה לזולת ואת האחווה בין העמים, אך ודאי שזה בלבד לא מצדיק אירוע בסדר גודל של מוות של כ-200,000 הרוגים!!! או שכן...). אך אנו בטוחים שהקב"ה כן יודע. כִּי יָשָׁר דְּבַר ה'. וְכָל מַעֲשֵׂהוּ בֶּאֱמוּנָה: שאלה מסוג זה חייבת לבוא מתוך האמונה שכל מה שהקב"ה עושה הוא לטובה!
אנו בפתחו של חודש שב"ט - ש'נשמע ב'שורות ט'ובות, ב"ה.