רבנות לוד

חדשות כיפה הרב משה ביגל 23/04/10 11:41 ט באייר התשע

שאלה

בס"ד

שלום וברכה!

משפחתי אוכלת מאכלים עם הכשרים של רבנויות למיניהן.

1. האם יש אפשרות לברר על רבנות מקומית,אתר כלשהו או דרך כלשהי לברר על אמינותם ?

2. האם עדיף בכלל לאכול רק בד"ץ למרות שמשפחתי לא נוהגת לאכול זאת?

3. ובנוגע לרבנות לוד ספציפית האם ידוע לרב אם אפשר לאכול מוצרים שהכשרם טבוע עליהם?

תודה רבה!

תשובה

ב"ה
תשובה:
1. את יוצאת מתוך שתי נקודת הנחה שאני חושב שאינן נכונות:
א. שהכשר של הרבניות השונות, יכול להיות אמין ויכול להיות לא אמין ואת מחפשת רשימה של רבנויות אמינות.
ב. שהכשר של הבדצי"ם השונים הוא אמין ובטוח ואין צורך לבדוק את אמינותן.
האמת היא שיש רבנויות אמינות יותר ויש פחות ויש בדצי"ם אמינים יותר ויש פחות.
ויש הבדל גדול בין הרבנויות והבדצי"ם: כל רבנות, עומדת תחת ביקורת של הציבור ושל גופי הביקורת של המדינה (כמו מבקר המדינה וכדו') לכן רמת האמינות שלהן גבוה יותר מהבדצי"ם שהם גופים פרטיים שאינם עומדים תחת ביקורת ציבורית או אחרת, ונהנים אוטומטית באמון מוחלט ללא כל הצדקה ואפשרות ביקורת.
להלכה נפסק ש"עד אחד נאמן באיסורין" על כן כל רב שנותן הכשר הוא אמין אלא אם כן ידוע ומפורסם שאינו אמין. (אין להתייחס ללשונות רעות שהבדצי"ם מפרסמים נגד הרבנות, מתוך אינטרס שיווקי)
בברכת העם התורה והארץ
מ. ביגל
הרב המקומי - מיתר