קשר עם בן

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 26/02/02 20:35 יד באדר התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב!

הכרתי מישהו באינטרנט והתווכחנו ויכוח ארוך על קשרים בין בנים לבנות.

מכיוון שלשנינו אין יכולת להמשיך לתקשר דרך האינטרנט עלתה ההצעה שנמשיך את הויכוח בטלפון.

ידוע ומקובל שקשרים עם בנים אינם רצויים ומתאימים בגיל הזה(16-18).

שאלתי האם הלכתית מותר/רצוי/אפשרי שנדבר בטלפון או שאולי לא??

כאשר ידוע שאין כוונה להתפתחות קשר רציני כלשהו ועם רצון לסיים בהבנה ועם הסבר את הויכוח.

בתודה רבה מראש על תשובתך!

תשובה

ב"ה ג' דחוהמ"פ תשס"ב

לל' שלום!

ויכוחים אם מטרתם לשם שמים הם רצויים, אבל בנוגע לשאלתך, כיוון שמדובר על קשר עם בן רצוי להמנע מכך. קשר טלפוני הוא קשר יותר ישיר מאשר דרך האינטרנט, ולכן רצוי להמנע ממנו. יתכן שכדאי לכם לסכם בכתב את עמדותיכם בויכוח לשלוח אחד לשני ולסיים בכך את הענין או להסכים על אדם מסויים שיראה את עמדותיכם ויחוה את דעתו בענין, רצוי שיהיה זה רב או איש חינוך, שיכול לחוות דעה תורנית בנושא חשוב זה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת