קרבנות

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 26/02/02 07:55 יד באדר התשסב

שאלה

האם יכול להיות שמכיוון שהשתנו כ"כ אמות המוסר בימינו, (והן ממשיכות להשתנות לכיוון הצמחונות), שבבית המקדש השלישי לא תהייה הקרבת קרבנות?

תשובה

ב"ה י"ב ניסן תשס"ב

לאיתן שלום!

אחד מעיקרי האמונה על פי הרמב"ם הוא שהתורה היא נצחית ולא תשתנה. מצוות רבות בתורה הם סביב המקדש והקרבת הקרבנות. ולכן אנו מצפים לבנין המקדש השלישי, שבו תחזור עבודת הקרבנות על זה אנו מתפללים שלוש פעמים ביום "והשב את העבודה לדביר ביתך".
זה נכון שחלו שינויים באמות המידה המוסריות, הרב קוק באגרותיו כותב שהסנהדרין שתקום תתחשב בזה כפי שבעבר חז"ל השתחשבו בנושאים אלו בפסיקת הלכה, ולכן יתכן שיהיו פה ושם הבדלים בין העבודה במקדש השלישי לעבודה בשני המקדשים שקדמו לו. גם בין המקדש השני לראשון היו קיימים הבדלים. אבל באופן כללי בודאי שתהיה עבודת קרבנות על פי מצוות תורתנו הקדושה והנצחית.

בברכת "ותחזינה עיננו בשובך לציון ברחמים"

בניהו ברונר

צפת