קידושין בטבעת שלא הבעל קנה

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 06/06/10 09:23 כד בסיון התשע

שאלה

בס"ד

שלום רב

רצינו לשאול, במקרה ולאחר החופה שהחתן לא קנה את הטבעת מכספו שלו, אלא מכסף שבן משפחה נתן לו

האם הנישואים תקפים?

תשובה

בס"ד

שלום לך

אני מבין שאחרי החופה התברר שהטבעת נקנתה מכסף שהחתן קיבל.

אם הכסף ניתן לחתן, והוא שייך לו, והחתן קנה בכך טבעת אין בכך בעיה.

אם הכסף שייך לנותן, כלומר גם אחרי שניתן הכסף הוא לא ניתן לחתן, אלא הטבעת שייכת למי שנתן את הכסף, אז אכן ישנה בעיה, וצריך לחזור לרב שקידש את החתן והכלה.

בדרך כלל, גם כשהורים או משפחה נותנים כסף לחתן לקנות טבעת, הם נותנים לו את הכסף והוא קונה את הטבעת והיא שייכת לו והקידושין חלים ותקפים.

בהצלחה