קטניות בפסח

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 16/03/10 12:24 א בניסן התשע

שאלה

אני חצי טונסאית(לפי האבא) וחצי מרוקאית, נשואה למרוקאי,במשפחתו טוענים שהם לא אוכלים קטניות אך אוכלים כמעט הכל(לדג' במבה, מיונז, שמן קנולה ועוד) אך נימנעים מלאכול אורז,חומוס ועוד מס' דברים.

איך עלי ועל בעלי לנהוג בביתנו ובביקורנו בבית הורי,שאוכלים קטניות כדוגמת אורז ותבלינים מסויימים.

תשובה

שלום רב,

באיסור קטניות ישנם מנהגים שונים, במיוחד אצל בני עדות המזרח (ובמיוחד אצל המרוקאים), והכלל העיקרי הוא שכל אחד הולך בזה אחר מנהג אבותיו.
אם אצל משפחת אביך נוהגים להמנע מאכילת אורז וחומוס ועוד מס' דברים עליכם להמנע גם כן מלאכול את אותם דברים, גם כאשר אתם מתארחים בבית הורייך. כמובן שאין בעיה לאכול משאר הדברים שבבית הורייך, וכן אין בעיה לאכול מהכלים בהם הם משתמשים.
למיטב ידיעתי יש שפוסקים שהאשה בבית הוריה יכולה לנהוג כמשפחת הוריה ולא חייבת לנהוג כבעלה, אך לדעתי עדיף להמנע מדבר זה, כיוון שהדבר יכול ליצור בלבול אצל הילדים וחוסר הבנה כיצד לנהוג.

בברכת פסח שמח וכשר,

אורי.

המשיב אינו רב.