צפייה אסורה

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 17/01/10 03:50 ב בשבט התשע

שאלה

לכבוד הרב שלום!

שמי יעליה (שם בדוי ) ואני בתת 22 וחצי.

אני כותבת כאן וכולי מלאת בושה וכלימה.

אני בחורה דתיה מאוד. בת אולפנה. עם ערכים ואמונה חזקה מאוד.

אך לצערי נפלתי קשה מאוד ובמשך תקופה ארוכה שאני צופה באתרי פורנו. ומיד אחר כך בוכה ןמתפללת ומלאת ייסורי מצפון. הדבר קשה לי מאוד!!!!

תמונות מרצדותלי בראש מדיי פעם גם בזמן התפילה

ואני פשוט נבוכה וכואבת!

אני מפחדת מאוד שעשיתי לעצמי נזק גדול מאוד ועל כך מאוד כואב לי!

רציתי לשאול בבקשה את הרב מה עליי לעשות והאם המצב בר תיקון?

איך אני מכפרת על הדברים ומתקנת את הנעשה?

אני אשמח אם הרב יענה לי בהקדם...

תודהה ושבוע טוב!

תשובה

שלום.
ראשית, עצם העובדה שאת פונה בשאלה לגבי מעשה זה, זה כבר התחלה של חזרה בתשובה והתחלת התיקון.
לכל אדם ישנן נפילות כאלו ואחרות. השאלה היא, מה עושה האדם לאחר הנפילה: האם חייו "נגמרים" והוא מרגיש שהוא לא יוכל לחזור ולהיות אותו אדם שהיה לפני הנפילה, או שהוא מנצל את הנפילה, ומתרומם בעזרתה למקום גבוה יותר ממה שהוא היה בה לפני.
סוד זה נתן לנו הקב"ה: "במקום שבעלי תשובה עומדים, צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד" - הכח שיש לבעל תשובה הוא יותר גדול מאדם שלעולם לא עבר את העבירה. זוהי מעלת התשובה, ואת כבר שם, כל הכבוד!
נכון שמה שעובר עליך משפיע גם לאחר הצפיה, וזה מפריע במיוחד בתפילות, אך אל יאוש. כאשר עוברת מחשבה כזאת בראש, יש להפוך עולמות והתאמץ לכוון במה שאת קוראת, ולא להמשיך בתפילה עד שהריכוז במילים חוזר. לא לתת למה שקרה להפיע על ההווה. כמו"כ, כשזה קורה, כדאי להכריח את עצמנו לחשוב על משהו משמח. השמחה גוברת על הכל!!!
הצעה טכנית: איני יודע דרך אילו אמצעים צפית בסרטים אלו, וכדאי לשים גדר כלשהי כדי שבפעם הבאה זה לא יקרה. אם זה דרך האינטרנט, כדאי להתחבר דרך חברה שמצנזרת את כל האתרים הפסולים. אם גם זה קשה, יש לדאוג שאת לא משתמשת במחשב כשאת לבד בבית (ישנם רבנים שרצו לפסוק את זה להלכה) או לתת למישהו אחר את הסיסמה למחשב ואת לא תדעי אותה. וכן על זו הדרך בכל אפשרות אחרת.

תתחזקי בעובדה שאת נמצאת בתהליך של תיקון וברגע שתרגישי שאת אחרי התיקון את תהיי במעלה רוחנית הרבה יותר גבוהה מאשר מה שהיית לפני התיקון. תעצומות הנפש שלך יגדלו והכח הרוחני שלך יגבר! והכל, שוב, מתוך שמחה!!! חזקי ואמצי!!