צניעות

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 22/03/10 19:41 ז בניסן התשע

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

רציתי לשאול לגבי צניעות בחצאיות,מה אמור להיות אורך החצאית?האם חייב ללבוש גרביים?האם מותר ללכת עם טבע נאות 2 פסים במקום שנהוג ללכת כך?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום לך

ראשית צריך לומר כי הצניעות היא מהמידות החשובות יותר לאיש ולאישה, והיא באה לידי ביטוי בדרכים רבות ערכיות ופנימיות, ואחת מהן היא צניעות הלבוש.

לגבי שאלותייך:
1. אורך החצאית מצד הדין צריך להיות לכל הפחות עד אחרי הברך. כלומר שגם כשאת יושבת החצאית מכסה את כל הברך. אולם בדבר זה כל המוסיפה מוסיפים לה, ורבות מבנותינו הולכות עם חצאיות ארוכות לשבחן.
2. אין חובה ללבוש גרביים.
3.אני מבין שמדובר בסנדל, שיש בו שני פסים, או פס אחד, יש פוסקים האוסרים גילוי כף הרגל, אולם רבים מקלים בכך. בכל מקרה אין כאן בעיה הלכתית, אולי הבעיה באופיו של הסנדל והשלכותיו על הלובשת.
חג שמח