צורת שריכת נעליים

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 21/01/10 22:44 ו בשבט התשע

שאלה

שלום!שנים רבות אני נועלת את נעלי בצורה מסויימת - נעל שמאל אח"כ ימין ואז שריכה של ימין ואח"כ שריכה של שמאל. אך השבוע אמרה לי מישהי שאין הדבר כך אלא נועלים ימין אח"כ שמאל ואז שריכה של שמאל ואח"כ מסיימים בימין.רציתי בבקשה לברר אלו משתי הצורות המוזכרות נכון?וכן, מה הסיבה לנעילה בצורה כזו? בתודה מראש ושבת שלום!

תשובה

שלום.
מי שצודק זה ה"מישהי", כלומר - נעילת ימין, נעילת שמאל, קשירת שמאל וקשירת ימין. הסיבה היא זאת. לגבי הנעילה הצד החשוב הוא צד ימין כמו בכל דבר אחר (לבישת חולצה - הכנסת זרוע ימין; "כל פניותיך יהיו לימין וכו'). אך לקשירה יש משמעות מיוחדת מאחר ואת התפילין קושרים על יד שמאל (בד"כ). לכן בקשירה קושרים קודם את רגל שמאל ואח"כ עוברים לנעל הימנית.
בנעליים ללא שרוכים/סקוצ'ים רק נועלים ימין ואח"כ שמאל.
שבת שלום.