פורים מוקפים למי שמגיעה לירושלים רק ע''מ לעבוד

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 25/02/10 16:51 יא באדר התשע

שאלה

אחות בית חולים שגרה מחוץ לירושלים ועובדת משמרת לילה (החל מ23 עד 7) בליל פורים דמוקפין וחוזרת מיד לביתה. האם חייבת לשמוע קריאת מגילה??

תשובה

שלום,
בן עיר פרוז שקיים כבר את מצוות הפורים אינו מתחייב מדין מוקף בן יומו ודי לו בפעם אחת.
(מה שחידש הר"ן ע"פ הירושלמי שמתחייבים פעמיים זה רק בבן כרך שנמצא בעיר ביום יד כי יד יום קריאה לכל והפסוק חידש עליו דין פרוז בן יומו כדי לחייב אותו פעם נוספת אך אין לחדש שגם דין מוקף בן יומו יחדש עליו חיוב נוסף).
כל טוב ופורים שמח,
משה כהן