פגם הברית

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 23/01/10 22:20 ח בשבט התשע

שאלה

מה לעשות אני לא מצליח להפסיק לפגום בברית הגעתי למצב כל כך גרוע שאני אפילו לא מרגיש שאני עושה משהו לא בסדר חייב עזרה מה לעשות?

תשובה

שלום.
אם אתה פונה בשאלה זו, כנראה שאתה כן מבין שמשהו לא בסדר. ברגע שעשית זאת, התחלת תהליך של תשובה, שכן השלב הראשון הוא הבנה שנעשה מעשה לא טוב. השלב הבא הוא לבקש סליחה מהבורא יתברך והשלב השלישי הוא לקבל על הצמך בלי נדר שלא לעשות זאת יותר. דרך אגב, כאשר תצליח להתגבר ולא לחזור על כך, חז"ל אומרים שאדם כזה מקבל שכר גם על החטאים שהוא עשה בעבר - "זדונות נהפכות לזכויות", ושכרך יהיה גבוה מאוד, ובמיוחד על הפסקת המעשה הנ"ל.
מעניין שאתה שואל את השאלה דווקא בפרשת השבוע שלנו, שכן אנו רואים תופעה זאת אצל פרעה, שמרוב שהוא חטא עוד ועוד, הוא כבר לא יכל להפסיק את החטא ואז כביכול הוא איבד את הבחירה החופשית. אבל עם ישראל קיבל מתנה גדולה ועצומה מבוראו - וזו התשובה.
התפלל לה' שיעזור לך בתהליך הנ"ל, בקש ממנו שלא יעמיד אותך בניסיונות כאלה ואחרים, והכי הכי חשוב - היה בשמחה!!!
בשורות טובות.