עמדת המשפט העברי

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 03/12/10 13:43 כו בכסלו התשעא

שאלה

בשנת 2005 עיריית ת"א ביקשה לגבות תשלום על הפגנות בכיכר רבין. התשלום שהתבקש מגיע לעשרות אלפי שקלים. המפגינים טוענים כי רשות ציבורית, כעיריית ת"א, אינה יכולה להגביל זכות יסוד- היא החופש להפגין ע"י תשלום.

שאלתי היא האם המשפט העברי הוא משפט דמוקרטי התומך בזכות חופש הביטוי?ואם כן מהי עמדתו לעניין גביית תשלום לצורך הפגנה?

תשובה

שלום וברכה.

היהדות אינה אוסרת חופש ביטוי כל עוד אין שום חשש לנזק לאחר מכך.
בעניין התשלום יש לומר 'דינה דמלכות דינה', שיכולה המלכות או הרשות לגזור גזרות ולכן יש לפטור הבעיה בבית המשפט.

שבת-שלום וחג-שמח
אוריה.