עזרה בברית

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 10/07/07 09:52 כד בתמוז התשסז

שאלה

שלום וברכה..

יש לי בעיה מאוד קשה שממש מכבידה על חיי באופן דרסטי..

אני גדלתי בבית טוב ושמרתי על עצמי מכל הבחינות עד גיל 17,אני מסכים לעצמי לומר שהייתי צדיק! לא הייתי חושב מחשבה אחת רעה ואסורה,הייתי לומד תורה בכל יום והייתי האדם המאושר עלי אדמות.. אני מהמשפחה אדם מסורתי אבל כל הזמן שאפתי ליהיות חרדי ולעשות את מטרתי בעולם הזה וגם ממש נהנתי מזה..

הייתי תמיד שמח ומעודד אנשים לדת הקדושה שלנו

ביום אחד חבר שלי הביא לי סרט שאסור לראות ומאז חיי השתנו מהקצה לקצה,התחילו לי המון בלבולים ואני כבר לא אדם יציב,התחילתי לפגןם בברית והחיים שלי הדרדרו לרעה.. ניסיתי תמיד להפסיק ולהקשיב לדרשות,והיו פעמים שהחזקתי כמה חודשים! ואני תמיד מנסה מאז להפסיק לפגום בברית,זה נסיון מאוד קשה וברגע שהיצר מגיע הראש שלי במקום אחר,אני לא יכול לחשוב לא יכול לדבר כמו שציך ולא יכול כלום..הגוף חייב את זה...

אני כל כך רוצה להפסיד לגמרי,וגם היום קיבלתי על עצמי תשובה ולחזור לישיבה,ואני מקווה הפעם לתקן ..

בבקשה אני צריך עזרה..אני כל כך עצוב,אני לא מבין איך יש אנשים בגיל שלי שהם דתיים וזה לא מכביד להם על הלב,אני מרגיש ממש כמו ילד בנושא הזה והוא כאוב לי מאוד,האם יש לי עוד תקווה??? בגיל כזה אני עדיין שווה משהו??.. אני שומר על העינים שלי ואני לא בחברת נשים,הנפילות שלי הם צורך פיזי שאני לא יכול להתגבר עליו,תנו לי עצות ואם יש מישהו שיכול לעודד אותי הוא יעשה מצווה גדולה כי אני ממש אדם שבור,אני אדם שאוהב אמת ואוהב את הקב"ה מאוד אני מרבה לעזור לאנשים בכל האמצעים שברשותי ואני מרגיש שכלום לא שווה כרגע אני אוהב את הדת וזה הורס ומחריב את עולמי..

בבקשה עזרו לי..

תשובה

שלום לך,
ראשית אל יאוש!!!
עצת היצר היא היאוש המאפשר לך חופש מן האחריות למעשיך , ומהתמודדות עם תוצאותיהן .
אין זה נכון לתאר את עצמך כקרבן לצרכיך הגופניים ,
אתה אדם קדוש המכיל נשמה אלוקית , וחי לאור הציווי
הַעִידֹתִי בָכֶם הַיּוֹם אֶת הַשָּׁמַיִם וְאֶת הָאָרֶץ הַחַיִּים וְהַמָּוֶת נָתַתִּי לְפָנֶיךָ הַבְּרָכָה וְהַקְּלָלָה וּבָחַרְתָּ בַּחַיִּים לְמַעַן תִּחְיֶה אַתָּה וְזַרְעֶךָ:
(דברים פרק ל)

יש לך בחירה , וביכולתך להתגבר , האמן בה' , עסוק בתורה ובפרט בחשיבות שמירת הברית , ויהי ה' בעזרך.
בברכה,
אריאל פריש