ספר תהילים

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 11/03/10 18:12 כה באדר התשע

שאלה

שלום רב,

זה נשמע מוזר אבל זה אמיתי. יצאתי היום לזרוק זבל והמפתחות של הבית בעלות מחזיק מפתחות עם ספר תהילים, נתפסו בשקית הזבל ונפלו יחד איתה למכולה של הזבל. הצלחתי להוציא את המפתחות והתהילים. את המפתחות שטפתי וחיטאתי באלכוהול, אך אינני יודעת מה לעשות עם ספר התהילים. אודה לתשובתכם.

ענבר

תשובה

שלום!

אם ניתן לנקות את ספר התהילים ולהמשיך להשתמש ולקרוא בו, ודאי שזה ראוי.
במידה והוא נמאס והתלכלך כך שאין לו יותר שימוש, נוהגים בו ככל ספר קודש שיצא מכלל שימוש, ובמידה ויש בו שמות קדושים (ולא "ה´ " ו"אלקים") יש לגנוז אותו.

בכלל, לעניות דעתי יש להזהר משימוש בכתבי קודש לצורך קמיעות וקישוטים, משום ששימוש כזה אין בו תועלת והוא מביא לבזיון כשנכנסים עם הספר לשירותים ולמקומות מטונפים, או כפי שקרא במקרה שאת מתארת.
וכבר כתוב בגמ´ בשבת "כותבי ברכות (קמיעות) כשורפי תורה" משום שהם גורמים לאיבוד ומחיית שם ה´ חו"ח לחינם.

בשורות טובות!
אליהו.
(המשיב אינו רב)