סניף עדה וכספי מעשר-קצת קחוף

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 12/01/10 21:13 כו בטבת התשע

שאלה

שלום,אני בת 16 ובקרוב אני נכנסת להדרכה לסניף עדה (של אתיופים)

הסניף רחוק מהבית שלי וצריך לסוע אליו באוטובוס,אז רציתי לשאול אם מותר להשתמש בכספי מעשר לקניית כרטסיה? או להכנת צ'ופרים? או לסבסוד של פעילויות של הסניף? (כל הפעלויות שלהם נורא מסובסדות ע"י כל מיני אנשים)

תודה!!

תשובה

ראשית, בהצלחה!
במידה והארגון בו את מדריכה לא משלם לך על הוצאות הנסיעה ואביזרים לפעילויות, ניתן להשתמש בכספי מעשר, שכן בהחלט מדובר בענייני מצוה - קירוב יהודים לאביהם שבשמים, אך יש לבדוק את הנושא איתם יותר לעומק, שכן עדיף שכספי המעשר ילכו לעניים.
שאי ברכה בכל מעשי ידייך.