נישואים

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 12/07/10 00:52 א באב התשע

שאלה

אנחנו זוג לא דתי שמתעתד להתחתן בעוד כ-9 חודשים, בחודשים הקרובים אנחנו עוברים לדירה משותפת וחשבנו על האפשרות לאחד את חשבונות הבנק.

אנחנו יודעים שקניית הטבעת אמורה לבוא מצידו של הגבר, אם החשבון משותף יש עם זה איזה בעיה הלכתית?

נודה על תשובתכם

תשובה

בס"ד

שלום לכם ומזל טוב

שאלת חכם חצי תשובה, ואכן שאלתכם ראויה.

הטבעת שבה עושים את מעשה הקידושין צריכה להיות של הבעל, ושלו בלבד. ללא שותפים, ובוודאי ללא שותפות האישה, שמקבלת ממנו את הטבעת שהרי אם היא גם שלה הרי לא קיבלה ממנו דבר.

אבל, חשבון בנק משותף שיש לשניכם לא מונע מהבעל לקנות דברים שיהיו שלו בלבד, לכן הגבר יוציא כסף מהחשבון בהסכמת האישה והכסף יהיה שייך לו בלבד.
ומהכסף הזה יקנה את הטבעת.

שיהיה במזל טוב