משהו לא בסדר

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 19/02/10 14:42 ה באדר התשע

שאלה

שלום רב

אנחנו נשואים כחצי שנה.

לא גרנו יחד לפני, כמקובל אצל חברים רבים שלנו, ואנחנו עכשיו לומדים את הזוגיות שלנו.

יש הרבה דברים שלא מסתדרים לי ואני לא יודעת איך לתת עליהם את הדעת..

1. קראתי בשאלות ותשובות באתר, לפני כמה ימים, שהחתן צריך לשלם על הטבעת לפני הקידושין. בעלי עדיין משלם עליה בתשלומים מה זה אומר??

2. קראתי, גם באיחור, שאת החתן והכלה צריכים ללוות לחופה זוג נשוי. אני התעקשתי שהורי ילוו אותי (ולא 2 האימהות) והורי שלי גרושים. האם עשיתי לעצמי נזקים??

3. לגבי החיים שלנו יחד - הוא בחור מדהים ונורא משתדל. אבל בבית אימו הוא לא נקף אצבע בבית וקשה לי עם זה שמצופה שאני אעשה הכל. איך אפשר לגרום לו שיהיה אכפת לו מהבית ואיך הוא נראה? הוא עושה כמעט כל מה שאני מבקשת, אבל אף פעם לא מייד (וכביסה שתלויה בשמש 4 ימים זה לא רעיון טוב...) אף פעם לא באופן מושלם ותמיד אני צריכה לבקש לפחות פעמיים. האם לא מעניין אותו היכן הוא גר ואיך נראה ביתו?? אני עובדת המון וקשה, ואנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לוותר על המשכורת שלי ואני לא יכולה לעשות בבית הכל לבד

4. בעלי הוא אדם מקסים וטוב לב, ממש נשמה זכה. אבל הוא מאוד עצבני. הוא ישן לא טוב בלילות מעצבים, הוא מתרגז נורא מהר והוא לא רגוע בנפשו. הוא לא מבטא את זה ולא מוציא את זה החוצה כדי לא להתפרץ או לפגוע, אז הוא פשוט יושב בשקט ואוכל את הלב עד יעבור זעם. הרבה דברים מעצבנים אותו נורא מהר. הוא מאוד אוהב את הנוחיות ואת השלווה שלו וקל להוציא אותה ממנו. מה אני יכולה לעשות כדי לגרום לו להיות אדם פחות עצבני מבלי לפגוע בו??

תשובה

לשואלת: שלום,
אין בדבריך שום בעיה הלכתית שכן הטבעת היתה בוודאי שלו גם אם הוא משלם בתשלומים ובקשר ללוי לחופה אין זה דבר שפוגם חלילה.
באשר לעצם מערכת היחסים שבניהם מומלץ ללכת לרב או יועץ אשר מכירים אותכם ולהתייעץ עמהם על הדרך הנכונה שבה תלכו.
והאמת והשלום אהבו.
בברכת חג שמח.
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה