מריחת קרם בשבת

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 14/03/10 02:51 כח באדר התשע

שאלה

שלום וברכה!

אני נוטלת כדורי רואוקטן הגורמים לי לקילופים וליובש בפנים ובשפתים..

בשבת אני ממש בבעיה! אני חיבת למרוח משהו על השפתים כדי להצליח להזיז את הפה ולא לגרום להדרדרות בעור(מהר מאוד השפתים מתיבשות) וחיבת לשים קרם הגנה מפני השמש.. אמרו לי שאם אני שמה מהשפורפרת על הפנים או תופחת עם האצבע על העור(עם הקרם..) אז זה בסדר(בדיעבד כמובן..) מה לעשות?

תודה ושבוע טוב!

תשובה

שלום רב,

כיוון שמדובר במקום צער גדול נראה שאפשר לסמוך על דעת המקילים, ולשיטתם אם מדובר בקרם שאינו סמיך כשעווה, כלומר קרם שמגיע בקופסה והוא מאוד סמיך, ומורחים אותו עם האצבע, וכן קרם שאינו בא בסטיק, אלא מדובר בקרם נוזלי (וסימן לדבר שהוא ניתז החוצה בלחיצה קלה) הבא בשפופרת, נבלע בעור, ושאינו צובע מותר להשתמש בו (ע"פ שו"ת שיח נחום, לרב נחום אליעזר רבינוביץ שליט"א).

בברכה,

אורי.

המשיב אינו רב.