מצה שרויה

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 01/04/10 22:26 יז בניסן התשע

שאלה

חג שמח , ראיתי מתכון להכנת פיצה , לוקחים מצה ושופכים עליה מים, נותנים לה לחכות ואז מחממים אותה (עם רוטב וגבינה) השאלה שלי אם זה מותר? האם זה יתפח ויחמיץ אולי? תודה רבה וחג שמח

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

מועדים לשמחה!
מצה שנאפתה איננה מחמיצה.
יש נוהגים שלא לאכול מצה שרויה בפסח, מחשש שמא בשעת אפיית המצה נשאר קמח שלא התערבב עם המים וכאשר הוא בא עכשיו במגע עם מים הוא יחמיץ. שאלתך מתייחסת לחשש זה. כפי שציינתי למעלה, הדבר תלוי במנהג. רוב קהילות ישראל אינן חוששות לבעיה זו ומשתמשים ללא חשש בקמח מצה מעורב במים וגם במצה מעורבת במים. אם ידוע לך מה המנהג במשפחתך - לך לפי המנהג. אם לא - אין צורך להחמיר.
חג שמח!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן