מנהגי אבלות

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 05/03/10 14:19 יט באדר התשע

שאלה

רציתי לדעת בבקשה האם אומרים במה מדליקין בבית האבל שהוא בתוך השלושים ז"א שנגמרו ימי השבעה ולכבוד המת מתפללים ל' ימים וכמו כן האם אומרים ברכת מעין שבע לאחר תפילת 18 אודה לכם אם תענו לי בהקדם בברכבת שבת שלום ותודה גדולה קובי .

תשובה

שלום וברכה!
(אני מקווה שתספיק לראות זאת לפני שבת)

ראשית אינני מכיר את המנהג להתפלל בבית האבל כל השלושים (אני מכיר שנוהגים כל שבעה), אבל בהנחה שכך מנהגכם:
1. לגבי במה מדליקים יש לאמרו גם האבל עצמו (אבל לאחר שבעה מותר בד"ת וזו הסיבה שאוסרים בתוך שבעה).
2. ךגבי מעין שבע נראה בעיני שלא אומרים כי הטעם שרלוונטי בשבעה רלוונטי גם בשלושים כשעושים מניין בבית האבל.

מקוה שעזרתי....
נועם ישראל
(המשיב אינו רב)