מנגינות בתפילה

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 02/03/02 13:09 יח באדר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום

השבת הפכנו את סניפנו למגרש כדורגל מכוון שהשבת הייתה זו שבת ונהפוכו אצלנו והלבשנו מנגינות של כדורגל שהמילים של המנגינות האלו הן קללות האם נהגנו נכון ואם לא מה הבעיה שנובעת פה?

יישר כוח על כל עבודת ה' שאתם עושים.

זאבי.

תשובה

ב"ה ג' דחוה"מ פסח תשס"ב

לזאבי שלום!

אין בעיה הלכתית במנגינות שמקורם אינו בקודש להכניסם לתוך הקודש. מסופר על אדמורים חסידיים שאמרו שיש מלחמות בעולם כדי שיהיו להם "מרשים" מנגינות מלחמה לשיר ליד שולחן שבת.
אבל אם מדובר בסוג של מנגינות שהציבור נזכר במילים המקוריות של מנגינות אלו, והדבר גורם לכך שהציבור מסיח את דעתו מן התפילה ונזכר באוירה ובמקום בו מושרות מנגינות אלו, ברור שחובה להמנע מלהשתמש במנגינות אלו, ההיתר להשתמש בהם קיים רק בציבור המרוכז כולו בתפילה ומשתמש במנגינות רק על מנת לפאר את התפילה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת