מיכל בת שאול

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 11/01/10 00:18 כה בטבת התשע

שאלה

קראתי על סיפור מיכל בת שאול אל דוד.

מיכל בת שאול עשתה ממש מסירות נפש

הצילה את דוד מיד שאול שהיה אביה

ויתרה על אהבת אביה לטובת דוד

ויתרה על היחסים בינו למען חייה עם דוד

ובכל זאת, היא מקבל רעה תחת טובה,

ודוד נוטש אותה כל פעם מחדש, והיא לא נפקדת בילדים

רציתי לדעת מדוע דוד נטש אותה הוא העניק לה יחס כזה, והאם דוד נענש על כך, או שפשוט יש פה עניין

של גלגולים שבגללו גילגלו למיכל יחס כזה?

תשובה

סיפור חייו של דוד המלך ע"ה רצוף קשיים. כל זמן ששאול חי, דוד בורח ממנו, וגם לאחר פטירתו של שאול היו לו אויבים מבית ומחוץ. מאוד קשה לדוד לשמור על חיי משפחה תקינים. באופן טבעי, שאול חיפש את מיכל וחשב שבכך יקל לו למצוא את דוד, ואכן כמעט הצליח באחת מהפעמים. לכן קשה לומר שהוא עזב אותה בכוונה תחילה. באותה פעם שהיא נענשה זה בעקבות חטא שחטאה, וידוע שהקב"ה מקפיד עם צדיקים כחוט השערה.