מה עושים עם בגדים שנשארו

חדשות כיפה הרב יצחק פייגלין 15/09/10 11:30 ז בתשרי התשעא

שאלה

שלום וברכה

בתקופה האחרונה החלפתי את מלתחתי לבגדים צנועים יותר ברוך השם. נשארו ברשותי הרבה בגדים לא צנועים מן העבר, השאלה שלי היא האם מותר לי למסור את הבגדים האלו לחברות שמבקשות בהתחשב בעבודה שהן לובשות בגדים כאלו בלי קשר. אם לא, מה אפשר לעשות עם הבגדים? האם למסורם לצדקה זה בסדר?

תודה רבה גמר חתימה טובה

איילה

תשובה

שלום לך

ראשית, יישר כח על ההתקדמות בחיים.

לשאלתך, יש כאן בעיה המוגדרת בהלכה "לפני עיור לא תיתן מכשול", שחז"ל פירשו איסור זה במי שמסייע לאדם לעבור עבירה, שאף שעתה, נראה שהוא מעוניין לעשות עבירה, הרי הוא נקרא עיור משום שייצר הרע מסמא את עיניו.
אם הבגדים הם כאלה שלא ניתן לתקנם להיות צנועים יותר, או שלא ניתן ללובשם בשילוב עם בגדים צנועים, אזי עם כל הכאב, יש להשליכם. שכן הנזק שיגרם ממראה לא צנוע עולה על נזק ההשחתה בזריקתם לפח (כאן הושחתו בדים למנוע השחתת הנפש).
מקורות: שו"ת יחוה דעת חלק ג' סימן ס"ז

שנה טובה