מה נשתנה?

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 22/06/04 23:47 ג בתמוז התשסד

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה

שאלתי היא:

האם לפי דיקדוק הדין ביאה ע"י קונדום היא באמת ביאה.

נ"מ לעניין אשת איש האם בית דין יכול לחייב את הנואף והנואפת במוות כאשר הגבר השתמש בקונדום

עיינתי ולא מצאתי איזכור לביאה בעזרת חציצה

מה שמעלה בי נטיה להאמין שלפי ההלכה זאת לא ביאה בכלל.

כמו כן ניתן להקיש מעניין קיצוני יותר כמו שיש בין הגבר לאישה הפרדה של יריעת פח ואין בינהם מגע כלל

האם יתכן שזאת ביאה????

ולחייב על דבר כזה עונש מוות???

אודה לרב אם יוכל להפנות אותי למקורותיו

בתודה דני

תשובה

שלום וברכה
שאלתך כמו שאלות רבות נוספות שנידמה לפעמים לצעירי הצאן שהם המציאו את הגלגל כבר היתה לפני גדולי הפוסקים בדורות קודמים.
המהרש"ם (רבי שלום מרדכי הכהן שבדרון) שחי במאה הקודמת (1835-1911) ונחשב לפוסק הדור בפולין, דן בענין זה באריכות (שו"ת מהרש"ם חלק ו סימן קצה ד"ה והנה גוף): ומסקנתו שבית דין יחייבו מיתה את הבועל ואת האשה, כמו כל בעילה ללא חציצה (והוא מדבר אפילו על מוך שהוא חציצה של בד ויותר ממה ששאלת) ומוכיח דבריו בראיות רבות עיין שם והכלל שנקבע על ידו הוא: "... כל שמרגיש חימום בשר הערוה של האשה עד שעי"ז מוציא זרעו הוא בכלל ביאה, ולכן כשרואים העדים כמכחול וכו' א"צ לבדוק יותר ולחקור על שום דבר ונהרגים והאשה נאסרת לבעלה".
בברכה