מה לעשות?

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 29/12/09 23:23 יב בטבת התשע

שאלה

שלום

אני בת 32 2 נשואה 8 שנים עם בנאדם שחזר בתשובה לפני כ-4 שנים ואני גם רק לא בלבוש.

אני מרגישה שאני לא אוהבת את בעלי ואפילו ההיפך...אין ביניו תקשורת,לא כבוד הדדי.הוא תמיד מאשים אותי בהכל ובא אליי בטענות שאני לא מספיק דתיה,מקלל אותי...לי פשוט נמאס מזה,בנוסף אין לנו כרגע שום הכנסות אני עבדתי ב-5 שנים אחרונות ופוטרתי,הוא רק לומד כל היום ולא מבין שחייבים להתפרנס.יש הרבה מתח בבית ואין שעה בלי מריבה,אני מחפשת עבודה כדי לברוח מהבית בנוסף הוא לא מוכן להיות שותף בכלום בבית לא עושה שום דבר.הוא אומר שהוא חוזר לעבוד אבל כבר חצי שנה עברה וכלום.הבעיה העיקרית היא לא הכסף אלא ההרגשה הזאת שיש לי אליו אני פשוט שונאת אותו!להתייחד איתו כל פעם זה בשבילי סיוט,ואני שואלת את עצמי האם בנאדם אמור להרגיש מרירות וסבל כזה ולהמשיך להיות עם אותו בנאדם?האם אנו באמת זוג משמיים?איך יתכן שילוב לא מוצלח שכזה?כל פעם שאני מנסה לדבר על משהו לא משנה מה הוא אומר לי לסתום או שהוא לא אחראי על כלום.

שנים שאני סוחבת את אחריות הילדים והפרנסה לבד אבל אין לי כבר כוחות נפשיים זו אחת הסיבות שהביאו לפיטורין שלי.

אז אני שואלת כבוד הרב מה לעשות לא משנה מה אני אעשה הוא תמיד יבוא אליי בטענות ואני מרגישה שאני לא סובלת אותו יותר האם כדאי להמשיך בנישואים האלה?

תודה

תשובה

לשואלת: שלום,
מצטערים מאוד לשמוע על המצב הקשה שנקלעתם אליו ואולם נראה לנו שאפשר להשיב על השאלות מעין אלה רק על ידי קשר אישי עם הרב.
על כן אני מציע שתבקשי להיפגש עם הרב של הבעל או עם כל רב אחר שיוכל לקיים דיבור משותף איתך ועם בעלך ביחד ולחוד ובע"ה ימצא גם התשובה הנכונה לכאן או לכאן.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה