מדוע נבחרו אבותינו

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 04/11/08 21:45 ו בחשון התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב

יש לי שאלה, מדוע נבחרו דווקא אבותינו הקדושים אברהם יצחק ויעקב להיות אבות העם.

למה אבא של אברהם לא נחשב לאבינו, האם היה יהודי?

ועוד משהו, האם בתקופה של אבותינו ובתקופת נוח (לפני המבול) היה האדם מצווה בתורה, שכן איננה ניתנה עוד, ואם לא, אז למה הקב"ה הביא מבול (אני יודע שזה בגלל חמס שעשו, אך גם אלו שחמסו- לא היו מצווים בתורה ולפי כך לא היה להם חוקים מנחים)

תודה

תשובה

1.בהגדה אנו אומרים כי מתחילה עובדי עבודה זרה היו אבותינו: תרח... . אכן ביולוגית תרח הוא מאבותינו אולם ה' לא נגלה אליו ולא הבטיח לו את הבטחות הזרע.
ועל כן סגולתית הכל מתחיל באברהם.
2. היהודי הראשון (אתה בוודאי מתכוון לישראלי הראשון) הוא ישראל היינו יעקב אבינו שממנו בכל הצאצאים דבק העניין האלוקי.
3.חיוב תורה התחיל במעמד הר סיני.
4.עיין בחיזקוני על התורה שחיובם של בני דור הפלגה נבע מכך שעברו על המוסר הטיבעי.