לעלות לבית העלמין

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 16/03/10 00:36 א בניסן התשע

שאלה

בן זוגי ואני נישאים בע"ה במאי השנה וחודש אחרי זה יש אזכרה לדודתו ז"ל רציתי לדעת האם זה מותר לעלות לבית העלמין לאחר שאנחנו נישאים?

תשובה

שלום ויקי,

מבחינה הלכתית אין איסור לזוג בשנתו הראשונה של הנישואין לעלות לבית עלמין. אמנם ישנן עדות שנהגו בכל זאת לא להכנס. ואם כן מעיקר הדין אין בעיה שתלכו לאזרכה ותכנסו לבית הקברות.

בברכה,

אורי.

המשיב אינו רב.