לימוד משניות ב 11 חודש לפטירה

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 01/03/10 12:22 טו באדר התשע

שאלה

שלום

אנו עורכים לימוד לאחר 11 חודשים מזמן פטירת אבי {יז ניסן שנה שעברה}

בקשו ממני שאלמד משניות לכבוד אבי

אני מעוניין לדעת מה נהוג ללמוד ואו ללמד במעמד זה

תודה מראש

כתי רביב

תשובה

שלום כתריאל,

נראה שבאופן עקרוני העיקר הוא ללמוד לעילוי נשמתו של הנפטר ולא משנה מה, ואכן יש מנהגים שונים בדבר, והם מופיעים בסידורי האזכרות השונים.

יש שנוהגים לקרוא משניות המתחילות באותיותיו של הנפטר, ובמילה נשמה. נראה שהכי טוב לקורא את המשניות ולהסביר אותם (יש לשים לב שלא יהיה טורח ציבור).

בברכה,

אורי.

המשיב אינו רב.