''כשר לאוכלי קטניות''

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 15/02/10 15:54 א באדר התשע

שאלה

בס"ד

ישנם מוצרים שרשום עליהם "כשר לפסח לאוכלי קטניות",מה זה אומר?

ואם נשארו לי הרבה מוצרים חמץ מותר לי להחביא אותם בביתי?

בברכת חודש טוב,

סתיו .ב.

תשובה

לשואל: שלום
כידוע האשכנזים וחלק מהספרדים נוהגים שלא לאכל קטניות בפסח ועל כן יש להם להימנע מאכילתם אבל אין צורך להחשיבם כחמץ ומותר להניחם בבית.
לגבי חמץ: אסור להשאיר חמץ בבית ואם יש כמות קטנה עדיף לבערם ואם יש כמויות גדולות ויקרות ניתן למכרם לנכרי ע"י שליח הרבנות.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה